Analys av veckan som har gått...

Denna veckan började bra.. har dock inte avslutats lika bra.. bara tränat två gånger på hela veckan. Skulle åkt in till friskis idag men bestämde mig redan igår kväll att jag inte gör det då jag ska träffa Fredrik i stan vid ett o orkade inte vänta en hel timme på honom.

Maten har gått bra fram till igår. Då vet jag inte vad som hände. Hade med mig mellanmål och allt till skolan men jag åt det inte. Jag är rätt sur på mig själv.

Idag åt jag Kinder bueno. Inte bra. Men det är lördag och jag ska ju få äta något litet en gång i veckan. Men efter den så har jag blivit något enormt illamående. Positivt ändå för då vet jag att jag är tillbaka i den fasen då jag mår illa om jag äter för mycket sött. Då är det lättare att hålla sig ifrån det och äta mycket mindre!

Nästa vecka ska jag försöka få in lite mer träning. Har bokat mig på Sh´bam på måndag och Bodypump på tisdag. Hade egentligen tänkt gå på boxen på tisdag men eftersom det är release på bodypumpen så vill jag hellre gå på det. Box blir veckan därpå =) Sen funderar jag även på om man ska testa Zumba på onsdag och eventuellt medelpass eller afro power på torsda.

Kör jag alla dessa pass kommer det bli en intensiv vecka men det är veckan innan allt börjar i skolan så kan va skönt att köra på en vecka med bara träning kanske?

Sen har jag även varit duktig och bokat en gym genomgång. Ska bli spännande och jätteskönt att kunna gå och styrketräna lite också och inte bara löpband och crosstrainer som jag numera är så trött på :P

Nora tränar på hög nivå med mamma <3


Bodypump -tillbaka på rätt väg igen!

Ja då har man precis duschat efter ett bodypump pass. Nu känner man sig riktigt duktig och helt slut i armar och ben. Mest i armar! Men det är de jag behöver träna. Har så sjukt dåliga armmuskler. Det är illa!

Annars har dagen mest bestått av skola. Sökt lite praktikplatser men inget napp än. Jag har sån ångest inför att söka platser så det sätter lite käppar i hjulet för mig så det är lite tråkigt. Jag tycker mest det är pinsamt att tigga om praktikplatser. Sen känns det dumt att bara skicka iväg ett mail med. Men aja.. hoppas verkligen jag hittar någon snart så jag slipper gå och må illa bara för att jag inte har någon plats att vara på.

Förra veckan kändes lite som jag var ur fas. Jag slarvade med maten... inte på så sätt att jag åt onyttigt men jag hoppade över mål. Idag är jag tillbaka på banan och har ätit mina 5 mål nu! Sista tog jag efter träningen. Nu ska jag försöka hålla mig till alla mål mat igen. Jag måste det men det är så svårt när man inte är varken sugen eller hungrig på mat.

Imorgon startar jag dagen med ett pass på gymmet. Har inte riktigt tagit mod till mig att gå på spinningpasset på morgonen än.. det får bli nästa vecka!

Första dagen på vårterminen

Jahapp.. första dagen på vårterminen nu då. Spännande. Nya ämnen, nytt sämre schema, mindre tid till allt men men det ska väl gå! Förhoppningsvis kan man klämma in lite träning här och var. Skulle egentligen tränat nu innan skolan när bussen ändå är inne 8.32 och jag börjar inte förrän 9.50. Men det ville inte halsen i morse. Den gjorde ooont! Nu är den dock bättre men dumt att chansa. Vill ju kunna vara med på boxen imorgon!

Helgen annars har inte varit den bästa i viktminskningssyfte då vi var på vår julklapp i lördags. Årets tradition. Buskis revy i Skara. Innan revyn bjöds det på smörgåstårta och vanlig tårta och jag tog faktiskt en liten bit tårta trots att 21 perfekta dagar inte var över. Sen smakade jag även på några små godisbitar under revyn. Men hade med mig egna nötter som jag åt mest av.

Jag ångrar inte att jag åt lite godis. Hade bestämt det i förväg att jag fick äta lite om jag ville. Därför var gårdagen lite jobbig och jag gick med ett enormt sötsug hela dagen. Jag snodde lite godis från barnen vilket jag inte skulle gjort för det ångrar jag något kompiöst nu i efterhand. Men det är bara att bita i det sura äpplet och arbeta hårdare denna veckan. Jag får vara glad att jag inte åt mer än vad jag gjorde. Spärren är delvis uppe men behöver en starkare spärr och det hoppas jag att jag lärt mig nu.

Skärpning!!

Rapport v. 3




Denna veckan gick jag ner så mycket som mitt mål är att gå ner varje vecka. Jag har satt ett rätt så lågt mål men det är för att jag vill inte gå ner för snabbt. Jag vill att min hjärna ska hinna med och registrera att jag faktiskt gått ner i vikt. Att jag ska kunna se mig i spegeln och förstå vad jag ser. Man har läst om så många som inte förstår hur mycket de gått ner bara för att de gått ner för snabbt och det vill inte jag vara med om för jag vill uppskatta varje hg jag går ner!!!

Eftersom jag gått ner exakt det jag ville gå ner denna veckan så vet jag nu ungefär vilken nivå jag ska lägga träningen. Denna veckan har jag gjort 4 träningspass under 3 dagar. Det känns helt okej. Resten av dagarna har varit dagar utan någon träning alls. Inte ens promenader. Eller okej idag var det lite pulkaåkning med barnen och lite jympa med Nora. Men det är inte mycket som räknas och det räknas inte in i detta resultatet utan det kommer i resultatet nästa vecka...

Många skulle inte vara nöjda med -0,5 på en vecka men jag är så nöjd jag kan bli eftersom det är mitt mål. Varken mer eller mindre helst.. sen är det klart att det är roligare när vågen visar stora siffror men som jag nämnde innan jag vill att min hjärna ska hänga med också!

Dag 21 -21 Perfekta Dagar



Då va 21 perfekta dagar över för denna gången. Jag är ledsen att det blivit lite fattigt mot slutet. Men har haft så mycket att tänka på denna veckan så det har blivit som det blivit!

Bra kämpat allihop!

Dag 20 -21 Perfekta Dagar


Dag 19 -21 Perfekta Dagar



Nu är det snart slut =)

Dag 18 -21 Perfekta Dagar


Boxpasset i tisdags

I tisdags var jag äntligen på Box passet. Jag hade höga förväntningar så blev lite besviken när Fia messa o sa att hon blivit dålig i magen och kunde inte åka. Jag hade ingen lust att åka själv och Ica är och åker skidor. Jag messade en klasskompis men hon var på väg att bli förkyld så ne, inget sällskap. Nehe.. jag får väl skita i det då tänkte jag.. är ju bra o vara två om man ska gå på det. Men jag var ju träningssugen. Aja kan åka till Puls och gå på Bodypumpen tänkte jag.. jag velade fram och tillbaka men så ringde älsklingen och fråga hur det fungerade om man kom utan kompis och det var ju såklart inga problem.

Jag fortsatte att vela men jag ville ju träna och jag hade ju sett fram emot detta så mycket. Jag bestämde mig för att inte vara en liten fegis och åkte faktiskt helt själv till Boxpasset. Men vad folk det var. Jag är glad att jag var så tidig som jag var för det var fullt passet. Det måste det ha varit. Det kändes så i alla fall!

När jag stod och väntade på att få gå in och börja passet ställde sig en annan tjej vid mig. Hon fråga om jag hade någon och boxat med och det hade jag ju inte och inte hon heller så vi bildade ett par. Riktigt trevlig var hon. Hon kom från Tdala från början så det var lite kul. Hennes föräldrar bodde inte så långt från oss.

Passet var superskoj och det var inte så farligt jobbigt som jag var orolig att det skulle vara. Det var självklart jobbigt i perioder men inget som man kände så att gud vad jobbigt detta var. Utan det var bara kul. Vi gick över 5 minuter på passet men det kändes inte att vi hållt på 80 minuter. Snarare 40 för det var så skoj.

Jag kommer garanterat gå på detta passet fler gånger! Så får ni möjlighet att testa Box. Gör det! Det är kul, det är svettigt, det är lagom jobbigt och du förbränner massa kalorier!

Jag brännde 720 kalorier på 80 minuter. Men då tog jag det ändå hyfsat lugnt eftersom jag inte visste hur passet var uppbyggt. Nästa gång kommer jag ta i mer och vara mer slut när passet är över!

Rapport v. 2 igen

Lägger upp rapporten för vecka två igen. Har grejat med bilden nu och vill självklart visa er hur den blev =)



Dag 17 -21 Perfekta Dagar

Nu har det varit dåligt med utmaningar på ett tag. Jag ber om ursäkt. Skriver morgondagens utmaning nu istället. 30 minuters valfri träning =)

Dagens utmaning har blivit 90 minuters träning =)

HUr går det för er?
Själv är jag igång igen efter sjukdomsperioden. 30 min gym och 60 min Bas pass på Friskis idag. Det känns helt okej =)

Rapport v. 2


Jag har tagit bilder nu men har inte haft tid att redigera in dem i bilden. Det är lite mycket nu! Men förresten om ni inte förstod det på förra inlägget så är jag äntligen frisk nu!

Trots lite träning förra veckan så blev det ett helt okej minus =) 2,7 kg på 2 veckor det är inte illa och jag är nöjd. Längtar till -5 kg för då ska jag beställa frisörtid =)


Dag 16 -21 Perfekta Dagar



Jag har fått lite mycket att göra nu de senaste dagarna så det blir inte mycket till uppdaterig här. Lång dag i skolan och sen hem en liten stund för sedan iväg på box 75. Superroligt pass och dit kommer jag gå fler gånger. Ska berätta mer om det en annan dag plus att jag ska berätta om mina proteinpulver som kommit och jag ska även berätta om min pulsklocka jag har provat idag =) 720 kalorier brändes! GILLAS!


Ska försöka komma med lite uppdatering imorgon!

Dag 15 -21 Perfekta Dagar


Dag 14 -21 Perfekta Dagar


Vägning idag och det var roliga siffror trots sjukdom. 

Hinner tyvärr inte skriva mer nu men lovar att gottgöra det imorgon!

Dag 13 -21 Perfekta Dagar



Ingen träning idag heller. Börjar bli less på min feber. Imorse kände jag mig faktiskt helt bra eller ja bra med förkylning. Men så tog jag tempen och den visade 38 grader. Usch, jag var inte så bra som jag trodde och det har jag känt nu på eftermiddagen. Jag är inte frisk. Har inte de krafter jag brukar ha. Nu är jag trött på detta!

Men men Nora är också sjuk fortfarande så jag hoppas innerligt hon e frisk till på måndag så man kan gå till skolan igen utan att man ska missa ännu mer. Har ju redan missa 3 dagar så har massor att ta igen när jag kommer tillbaka.. usch.. 

Dagens utmaning: Fundera på hur du vill att ditt liv ska se ut efter 21 perfekta dagar!

Dag 12 -21 Perfekta Dagar



Snörvel, snörvel, snörvel. Jag och Nora snörvlar ikapp här hemma. Det är inget roligt. Nora har också tröttnat på att vara sjuk. Hon hostar och har 38 grader feber men försöker lura mamma att hon är frisk och kan gå till dagis. Men det blir att hålla sig inne både för henne och mig idag. 

Jag klarade inte gårdagens utmaning heller då jag fick feber frammåt kvällen så vågade inte träna. Dumt att utmana ödet. Satt och pillade med min pulsklocka istället. Den kommer nog bli kanonbra tror jag =)

Dagens utmaning blir att tänka ut ett bra och nyttigt alternativ till fredagsmyset <3

De blev ingen AfroPower

De blev ingen AfroPower idag =( Jag har fått feber så vågar inte träna. Sen fick jag även reda på att hon som har passet har skadat sig så det hade ändå inte blivit något pass idag. 

Känner lite ångest över att bli sjuk nu. Varför? Men så är det att ha småbarn. Det är bara att försöka hålla kvar motivationen och ta tag i träningen direkt igen när man blir frisk. För ner i vikt vill jag. Därför är det skönt att jag ligger så bra i min viktplanering som jag gör. För det är ju just för sånna här saker som man behöver ligga bra till för annars tappar man så mycket med en gång.

För att trösta så har jag shoppat loss lite på proteinpulver...eller snarare vasslepulver. Sist köpte jag från MM Sports och då köpte jag med smakerna Päronsplit och Mintchoklad. Päronsplitten var supergod att ha i smoothies och Mintchokladen kunde man göra god mintchokladpudding av. Dock valde jag att beställa från fitnessguru.se denna gången. Jag fastnade så för deras smak Vitchoklad och Jordgubb. Jag hade velat ha Choklad och Hasselnöt med men den va slut så det fick bli vanlij och skogsbär istället. Hoppas på att det blir gott med!


Dag 11 -21 Perfekta Dagar



Ops idag missade jag att ändra storleken på uppladdningen så de blev orginalstorlek. Aja jag tror ni överlever. Då är mer än hälften gjort. Känns bra! Men annan sak som inte är bra är att mina älskade busfrön har smittat mig med deras förkylning! Det gillas inte! Näsan bara rinner och i natt var jag helt täppt. Då är det svårt att sova så har sovit kasst hela natten plus att Nora vart uppe och kissat och Nikki vakna och va hungrig.

Men sen var de väldigt snälla och gav mamma lite sovmorgon. =)

Går allt som planerat så blir det lite AfroPower i kväll. Men då måste älsklingens tåg vara i tid till Skövde så han hinner hem och ta hand om barnen.

Dagens utmaning blir att träna 60 minuter!

Pulsklocka och lite problem!

Har tittat runt på pulsklockor ett tag. Men de är ju så himla dyra. Dock har jag slått till NU! Har köpt en Garmin Forerunner 110 (Dam). Eller snarare jag beställde en och älsklingen hämtade ut den i Göteborg så jag får vänta till imorgon med att inspektera mitt nya fynd. Den kosta nu 990kr och orginalpris är 1490 så där sparade jag några hundra och det känns kanonbra!

Ska bli spännande att använda denna och se hur den fungerar. Sen har jag även tecknat upp mig på två olika årskort. Ena på Friskis och Svettis och andra på Energi. Ska bli skönt med en bra blandning på pass och även ha tillgång till ett gym. Funderar även på att åka in tidigare till skolan på onsdagar och köra ett spinningpass och sen sätta sig och plugga lite i skolan innan skolan börjar. Vi får se hur det blir med det men det är bara ett 30 minuter långt spinningpass så det borde jag ju klara =)



Har ångest inför vilka kurser jag ska läsa nu i vår också. Har ju valt till Desktop och Organisation och Ledarskap. Har vart mest sugen på organisation och ledarskap hela tiden. Men nu har schemat blivit så här: Onsdagar slutar jag egentligen 14.00 men väljer jag att Desktop så slitar jag 16.00. Torsdagar slutar jag egentligen 12.00 väljer jag desktop slutar jag 14.15. Väljer jag organisation och ledarskap slutar jag 16.45!!! Efter praktiken sen så kommer jag sluta 10.00 om jag inte väljer till några ämnen.

Hade organisation och ledarskap legat som desktopen gör så hade jag valt det. Men nu är det inte så lockande. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Vad tycker ni?

Desktop är Layout i indesign typ. (Jag läste media på gymnasiet så har mycket redan i bagaget så är rädd att det blir en alldeles för grundläggande kurs)

Organisation och ledarskap hörs på namnet vad det är. Dock har vi redan läst mycket om det i både Personaladministrationen och i Företagsekonomin så mycket kommer bli repetition...

Era synpunkter är hjärtligt välkomna!

Hej Hej Träningsvärk!

Känner mig så tråkig att jag inte har några bilder i bloggen. Men har slarvat bort min lilla kamera och mobilkameran gillar jag inte när jag inte är sminkad för den får en att så blek ut. Ska bli skönt i sommar då man får lite färg igen och inte bara är grådassig i ansiktet.

Idag har jag OOOOONNNNT i mina axlar, nacke och överarmar. Riktig träningsvärk. Gör ont mest hela tiden men det är en skön känsla ändå. Man vet att man gjort nåt bra i alla fall.

Ne nu blir det till att slita sig. Bråk på ingång mellan de två sjuka vilddjuren ;)

Dag 10 -21 Perfekta Dagar



Dag 10! När halva denna dagen har gått så är vi halvvägs. Jag måste säga att jag tycker att denna tid har gått väldigt väldigt snabbt. Jag har redan märkt en stor förändring hos mig själv. Jag är inte alls lika sötsugen längre. Och är jag det så är det bara under en kort stund. Det är riktigt skönt.

Idag är man hemma med två små sjuka barn. Jag är rätt trött och tänkte jag skulle passa på att vila lite nu på dagen. Men det är bara önsketänkande för när ena sover är andra vaken och så tvärtom. Så det blir till att bita ihop till ikväll!

Dagens utmaning: Njut av dagen och ta vara på livet!

Rapport v. 1


Bilden blir lite sisådär eftersom den inte är klar än. Inte beskuren eller nåt så ni får överleva med att det är lite snett och vint. Får hoppas bilden blir klar tills nästa rapport.

1,5 kg på en vecka och -2 cm i magen! Jag är Nöjd!

Dag 9 -21 Perfekta Dagar


Dag 9. Ber om ursäkt för den sena uppdateringen. Var meningen att det skulle bli lite tidigare men hände lite saker här hemma och sen bar det av till träning som tog längre tid än beräknat då vi skulle köra Box 75 på Friskis men passet var fullt så vi drog vidare till Puls eller Energi som det heter nu och körde en timme Bodypump istället. Sen gick jag 10 minuter på löpbandet med.

Nu är mina armar helt döda. Riktigt döda. Orkar knappt lyfta dem!

Sen undrar ni kanske varför det inte kommer några vikter och mått. Det är för att gubben inte har tagit några kort på mig. Men han åker iväg till Göteborg imorgon så får kanske lägga upp bilden jag gjort fast utan bild på mig så får den komma senare sen!

Min viktmetod

Har ju inte hunnit skriva gårdagens utmaning än så bäst att göra det nu när man ändå sitter nyduschad och sådär härlig i kroppen som man blir efter en promenad =)

Min viktmetod
Jag har bestämt mig för att inte köra någon särskild diet. Jag har även bestämt mig för att inte banta (hatar det ordet) utan ska snarare göra nåt jag verkligen tror på. Jag ska göra en livsomställning. Jag ska kunna leva så som jag gör nu när jag går ner i vikt resten av mitt liv. Jag ska kunna äta allt med inte alltid. Det är mina viktigaste ledord som en klok tant sa till mig när jag väntade Nikki. Jag tror verkligen på det. Man kan äta allt men man kan inte göra det jämt. Man måste hitta en bra balans. 

Hur äter jag då?
Jo, jag äter lite och ofta. Jag försöker få in 5 mål mat om dagen och inte äta alltför sent. Vaknar jag sent så blir det bara 4 mål men lite mer matiga istället. Jag blir hungrig ungefär var 3-4e timme och det är då jag äter. Det är lite svårt nu i början när skolan dragit igång igen men det är bara att försöka få in bra rutiner i vardagen.

Jag försöker tänka på att inte äta alltför mycket kolhydrater men jag har inte tagit bort dem helt. Bara minskat ner på dem, tex nu tar jag 1½ potatis istället för 3, jag äter hellre knäckebröd än mjukt bröd. Nu under dessa 21 dagar håller jag mig helt borta från godis, läsk, fika, glass och sådant. Men senare sen kommer jag äta det någon gång ibland.

Jag försöker även röra på mig dagligen. Antingen via promenader, gruppträning eller Wii. Har en crosstrainer här hemma som egentligen skulle behövas användas mer än vad den gör. Så det ska jag också försöka få till.


Detta är en metod jag tror på. Jag tror att jag skulle kunna leva så här tills jag lämnar jordlivet. Jag tror på det och jag ska minsann klara det. Jag ska vänja mig vid en sådan här livstil för det är ett sånt liv jag vill att jag och min familj ska ha. Nästa steg är dock att få med familjen också och det är inte lika lätt.

Dag 8 -21 Perfekta Dagar



Då var vi inne på andra veckan. Det går fort. Riktigt fort. Tom så fort att jag ligger efter med blogguppdatering. Men inte för att det går dåligt när det gäller vikten utan snarare att skolan har kommit igång igen plus att man har två sjuka barn här hemma. Det tar sin lilla tid.

Hur går det för er där ute? 

Dagens utmaning kanske kommer lite sent men utmaning blir det vilket fall som helst:
Ställ dig framför spegel och berätta för dig själv hur grym du är att du har klarat första veckan med bravur!



Jag vet att jag lovade...

Jag vet att jag lovade imorse att det skulle komma ut mått och sånt idag. Men det får vänta till i morgon istället. Jag var duktig och satte mig och läste på inför mitt prov imorgon istället. Sen var jag även social och ringde min älskade Sarus och tjötade bort över en timme. Så ni får tyvärr vänta till imorgon.

Kan i alla fall avslöja att mitt första delmål redan är avklarat! -1,5 kg stannade vågen på idag vilket innebär att jag numera väger 90 kg och har 35 kg kvar till mitt mål. Men det ska jag klara! 

Idag har det blivit prova-på-pass på Lifeclub i Götene. Först en halvtimme Zumba och sen en halvtimme Bodypump. Riktigt skojigt båda delarna. Jag har ju numera ett årskort på friskis men funderar på att skaffa ett till på Puls och där har de Zumba och Bodypump. Jag är sjukt sugen på att gå på det där plus att även få möjlighet att gymma lite.
Har ju även 25% rabatt eftersom jag är student så det blir inte så jättedyrt.



Veckans utmaning från maliniform.com

Jag är ju med i Malin i forms utmaning med att samla så många kilometer som möjligt. Är inte så bra på detta. Men har knåpat ihop 14 träningskm denna veckan i alla fall. Det får duga. Har ju tränat mycket Wii och vart på lite pass istället för att promenera så mycket. Varje vecka har hon även veckoutmaningar och denna veckan såg den ut så här:

-Träna minst 200 minuter under veckans gång! (Check!)
-Testa minst 1 nytt recept (Check!)
-Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (Check!)
-Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året (Check!)

Dag 7 -21 Perfekta Dagar



33 % av 21 perfekta dagar har gått. Superskönt. Dock höll jag på att åka dit rejält idag då jag var 5 cm ifrån munnen att stoppa in en godisbit i munnen men hann stoppa mig själv i sista stund och det är jag så otorligt nöjd med! 

Dagens utmaning idag är att berätta om vad du använder för metod för att gå ner i vikt?

Det ska jag skriva om senare för nu är det mat!

Jag har även gjort min vägning idag och det var roliga siffror =)
Kommer även lägga ut mina mått och det senare sen =)

Men nu kurrar magen gott.. ha en superbra dag!

Dag 6 -21 Perfekta Dagar


Dag 6. Imorgon har en tredjedel av 21 perfekta dagar utmaningen gått.
Dock måste jag erkänna att jag gjorde ett misstag idag. Minstingen här hemma har 39.6 grader feber och jag ställde mig och blandade lite saft till henne. Av gammal vana så smakade jag av saften och det var inte mer med det. Tills jag en timme senare kom på att det fick jag ju egentligen inte göra!! Dåligt av mig! Som tur var det inte mer än en halv smutt bara för att smaka av att den var bra blandad. Så hoppas det inte gör alltför mycket av påverkan av alltihopa annars får jag väl köra om 21 perfekta dagar efter denna perioden helt enkelt.

Dessutom är man ju inpräntad med att smaka alltid på allt innan du ger det till ditt barn. Det sitter liksom i benmärgen... Jag är mycket ledsen för detta!!

Dagens utmaning då?
30 minuter valfri träning!
Det ska jag sätta igång med så fort barnen sover!

Mina Mål


Dag 5 -21 Perfekta Dagar



Ytterligare en dag har gått och nu är vi inne på dag 5!
Nu börjar helgen göra sig påmind då många dessutom är lediga idag. Ska ni hitta på nåt skoj i helgen? Jag och älsklingen ska gå på bio och gå ut och äta idag. Känner lite ångest inför det faktiskt. Bio utan cola, godis och popcorn... ja de blir svårt. Sen ut och äta är ju inte det nyttigaste heller. Men så ofta är jag inte ute och äter och jag gör ju en livstilsförändring och kan ju inte hålla mig borta från restauranger hela mitt liv. Men ingen efterrätt och ingen cola blir det. Vatten till maten.

Dagens utmaning idag blir:

Att skriva ner dina mål och delmål för 2012.
Ha en bra dag!

Hur tillät jag mig att bli så här stor?

Dagens andra utmaning nu då.. jag börjar i omvänd ordning då jag ska testa ett nytt recept till middagen. Men kände att jag ville uppdatera här först då jag ska iväg på AfroPower ikväll.

Så till utmaningen nu då:
Hur tillät jag mig att bli så här stor?
Jag vet knappt svaret själv om jag ska vara helt ärlig. Men det började i alla fall med att jag inte märkte att jag gick upp i vikt. Min garderob har alltid innehållit stora och små kläder och de flesta i stretch material. Jag gick upp 10 kg innan jag blev gravid första gången och under denna tiden kunde jag ha mycket av mina vardagskläder. Plus att jag ofta går i stora lösa kläder hemma och när jag ska iväg byter jag om. Mitt liv på den tiden tillbringades mycket hemma eller på jobbet och där jag jobbade då så hade vi arbetskläder som byttes ut varenda dag så man tog bara en storlek och reflekterade inte mycket över det.

10 kg till ökade jag runt Noras födelse. Första tiden på sjukhus var det inte konstigt att jag gick upp i vikt då jag fick mat hela tiden och jag fick ju inte anstränga mig. Jag fick inte ens sitta upp och äta egentligen men de gjorde jag ibland. Det är så svårt att äta liggandes. Sen som jag berättade i mitt inlägg igår så låg ju Pressbyrån farligt nära när Nora var född och jag slapp vara liggandes, så man gick ju dit hela tiden. Jag märkte inte heller här att jag gick upp i vikt då jag fortfarande använde mina mammakläder och det är ju resår i midjan i byxorna så de blev aldrig tajta. Dessutom levde man i en bubbla och refleterade inte över annat än det som gällde Nora.

De sista 10 kg smög sig också på. Nu började jag känna av rätt mycket att jag gått upp i vikt men jag reflekterade inte så mycket över det ändå och tillät det fortgå tills jag en dag valde att sätta ner foten.

Felet jag har gjort hela denna perioden i mitt liv är att jag inte stannat upp och reflekterat över vad som hänt med min kropp. Jag borde stoppat det hela när jag inte kunde ha favoritbyxorna längre men jag skyllde på graviditeten....

Nu har jag lovat mig själv att stanna upp och reflektera och även väga mig regelbundet! Vågen brukar ändå inte visa fel på hur mycket som helst!

Dag 4 -21 Perfekta Dagar

Dag 4.
Denna morgonen har varit seg. Jag skulle gå upp tidigt. Det gjorde jag i och för sig också men jag gick och la mig igen när älsklingen hade åkt iväg med barnen för dagis och jobb. Jag la mig och kollade på ett avsnitt av Sanning och Konsekvens och somnade. Vaknade med huvudvärk som fortfarande inte gått över. 

Frukosten blev sen och pluggandet som skulle ske har inte gått så bra. Har suttit lite men kommer sitta mer såfort jag skrivit klart här. Har ju ändå hemstudier idag och måste verkligen göra det då jag har två prov nästa vecka. Dock måste jag sätta fart då älsklingen slutar om en timme.

Se om man hinner med lite träning med eller om de får bli när familjen är hemma....

Så dagens utmaning...vad sägs om två utmaningar?
Det är ju ändå Trettondagsafton och många har kortdagar idag.

Första utmaningen blir att testa ett nytt recept
Andra utmaningen blir med liten koppling till utmaningen igår...skriv ner hur du tillät dig att bli så här stor?!

Lycka till!
Nu plugg...sen träning!!

Min historia när det gäller viktnedgång

När jag var yngre var jag varken smal eller överviktigt. Låg på ett BMI på 23 och var kanonnöjd. Gymnasiet i tvåan gick jag ner lite för att gå upp det jag gick ner när sommaren kom. Jag har alltid varit sån att jag går upp på sommaren och ner på vintern. I alla fall så länge som jag minns. 

I trean blev jag tillsammans med min nuvarande man och jag övertog hans matvanor då jag tillbringade mycket tid hemma i hans lilla etta. Jag tog även studenten, tog körkort och köpte bil. Min vardagsmotion försvann. Vikten började sakta men säkert smyga sig uppåt.

Graviditeten med vår första dotter tog inte slut som en normal graviditet gör. Mitt vatten gick i vecka 27 och jag blev sängliggandes med strikt sängläge och två veckor senare föddes lilla Nora. Det blev två månader på sjukhus och maten var ju inte det första man tänkte på. Pressbyrån låg farligt nära och fick minst ett besök om dagen och det var ju inte frukt och tidningar jag köpte utan istället glass, godis och dricka. Sen att man var så enormt sötsugen hela tiden och hungrig. Det gjorde ju sitt till också. Detta var jag ju pga amningen.

När jag ville gå ner det jag gått upp under amingen efter Nora valde jag att testa Herbalife. Det var bra, det var gott men jag höll mig inte till det jag fick och inte fick äta så det funkade inte. 

När jag väntade Nikki fick jag gå hos överviktsenheten för lite tips och råd. Jag fick väldigt bra tips som jag har kvar i bakhuvudet. Dock var jag inte mogen för detta riktigt och jag var dessutom gravid och vågade inte ta till mig det då man hela tiden blir matad med att man inte får banta när man är gravid. Tyvärr var överviktsenheten tvugnen att lägga ner efter halva min graviditet pga ekonomiska skäl. Kommunen ville lägga pengar på annat istället. Synd det tycker jag då varje program var tre år och hade hjälpt många till ett friskare liv som sluppit jobbiga operationer.

Men på nåt sätt satte sig detta i bakhuvudet på mig och när Nikki föddes så tog jag tag i vikten. Gick ner 8 kg men så gifte jag mig och efter bröllopet släppte allt och jag gick upp 5 kg. Förra året var jag trött på det igen och lyckades gå ner 10 kg enbart med bra kost o bra träning. Men så var det 50-års firande, estlandsweekend, jag började jobba natt och det var midsommar. Efter det var det svårt att ta sig tillbaka. 

Hela hösten har kantats av att jag ska ta tag i min vikt igen men inte nu. Jag gör det på måndag och så ska jag bara äta detta o detta o detta innan. Detta har lett till att jag gick upp mina 10 kg jag gick ner. Jag är vansinnig på mig själv för detta!

Så hur ska jag lyckas denna gången?
Jag ska vara benhård
Jag har bett älsklingen vara mitt samvete
Jag ska försöka hålla vardagen så normal som möjligt
Jag ska ventilera mig här på bloggen
Jag har köpt en anteckningsbok jag ska fylla i varje vecka
Jag har Fia till stöttepelare då vi går igenom samma sak samtidigt denna gången
Jag ska läsa på mer om olika saker
Jag ska stanna upp och se tillbaka
Jag ska slänga kläder som blir förstora
Jag ska njuta av tillvaron
Jag ska se detta som en livstilsförändring och inte som bantning
Jag ska inte låta någon trycka ner mig




Här är em bild på mig 2004. Där var jag fortfarande smal. Det är jag som är i mitten...

Dag 3 -21 Perfekta Dagar



Då är vi på tredje dagen. Hur går de för er där ute? Jag har klarat mig bra hittills. Älsklingen är med och stöttar mig och han har tagit med det mesta av snasket till sitt jobb vilket underlättar en hel del för mig. Tack älskling <3
Vad blir dagens utmaning för er idag då? Jo nu är det så att jag vill att ni ska skriva om era tidigare viktnedgångsförsök om ni har några sedan tidigare. 

Det är bra att gå tillbaka och reflektera över vad som gick snett den gången. 
När ni skriver så försöka besvara dessa frågor:

Vad gjorde jag bra?
Vad gjorde jag mindre bra?
Vad ska jag undvika att göra denna gången?
Vad har jag lärt mig av mina tidigare viktresor?
Hur ska jag göra för att lära av mina snedsteg?
Hur ska jag gå till väga för att lyckas?


Lycka till nu!


Ruskväder


Usch idag är det ett riktigt ruskväder ute. Men jag och Fia var duktiga och tog oss ut i alla fall. Dock blev det bara en runda idag men stog på Wiit 20 minuter innan med så det får räcka för idag. 

Var och införskaffade mig lite skor på håltimmen i skolan idag. Ett par EasyTone så hoppas att de är bra nu. Har inte kunnat testa dem än då regnet öste ner. Sen köpte jag även ett par innegympaskor som jag ska inviga imorgon då jag även ska köpa mig mitt FriskisKort som jag fick av älsklingen och barnen i julklapp. Men jag ville köpa de själv då jag har studentrabatt =)



Dag 2 -21 Perfekta Dagar

Då är vi inne på dag 2! Heja Heja!
Dagens utmaning är att skriva ner vad man har för mål under dessa 21 dagarna. Varför gör man detta? Vad gör du för förändring?

Mitt syfte med 21 perfekta dagar är att jag ska:
Äta mindre socker
Äta mindre portioner
Komma igång och motionera
Börja tänka på ett nytt sätt

90 minuter

Idag har det blivit 90 minuter träning! Duktigt! Nu är man sådär trött och go måste jag säga. Har pillat och pillat på bloggen för att få i ordning på designen någon gång. Det går trögt för det går verkligen inte som jag vill. Men men.. tillslut är jag väl klar hoppas jag!

Som träning har jag haft 12 minuter promenad mellan buss och skola i högt tempo, 22 minuter Wii Fit och sen en 57 minuter lång promenad med Fia. Det känns ändå rätt bra.

Nu ska jag skriva ihop morgondagens inlägg för det kommer jag inte hinna imorgon och sen ska jag hänga upp tvätten. Sen ska jag SOVA!! UNDETBART!!


Sov Gott!

Min SWOT analys


Dag 1 -21 Perfekta Dagar




Nu ska vi se om jag hinner skriva lite snabbt innan jag måste rusa till bussen. Idag är det alltså dags. 21 Perfekta Dagar drar igång. Vad innebär detta nu då? Jo, under 21 dagar ska jag varken äta sötsaker, dricka dricka eller äta någon snabbmat. Varför just 21 dagar? Jo för det tar kroppen 21 dagar att få bort alla rester och sötsug och annat som kroppen är beroende av. 21 dagar tar det för kroppen att ställa om sig. Efter 21 dagar så är det endast vanor som ställer till problem.

Varje dag kommer jag även att posta en uppgift till er där hemma att göra. Dagens uppgift blir att skriva en SWOT-analys. Ni ska skriva ner era Styrkor, Svagheter, Möjligheter och Hot. Detta för att gå in i er själva och verkligen tänka till. Det är riktigt nyttigt faktiskt. Jag kommer att posta min analys när jag kommer hem från skolan.


Men nu måste jag rusa till bussen innan jag missar den helt. Ledsen att detta blir lite hastigt inlägg såhär bara. Men efter uppgiften imorgon så kommer ni förstå lite mer av innebörden av 21 Perfekta Dagar! =)

Nytt år nya utmaningar VÄLKOMMEN 2012!

Jahapp då har detta nyåret gått. Igår var en väldigt lyckad kväll. Bästa nyår på länge måste jag säga. Vi var ett gäng spralliga och glada flickor och pojkar som roade oss ända fram till en stund innan tolvslaget då de drog vidare dit de egentligen skulle åkt flera timmar tidigare.

Dock har denna dagen fått smaka på gårdagens bravader då man har varit väldigt trött och seg hela dagen. Men det har blivit mysdag i sängen istället och sen blev det pizza till lunch.

Imorgon börjar det nya livet. Året som vikten ska ner mot mindre vikter och jag ska börja leva ett sundare liv. Den nya livsomställningen är här för att stanna. Jag hoppas innerligt att det kommer bli så för jag vill att de ska bli så. Jag vill må bra, jag vill att min kropp ska må bra, jag vill orka göra saker utan att det är jobbigt, jag vill kunna resa mig upp utan att det ska vara jobbigt. Jag vill mycket men mycket beror på hälsan och får man bättre hälsa så kommer de sakerna med automatiskt!


Välkommen 2012 som tydligen är året då jorden ska gå under. Men min värld ska minsann inte gå under för den ska bli bättre!

RSS 2.0