Måste sluta väga mig så ofta

 
Klarade målvikten så borde vara glad. Men det är jag inte för när jag ställde mig på vågen igår morse blev det en chock. Kvällen innnan vägde jag 101,5 och jag kände mig så stolt och glad. Men när jag ställde mig på vågen morgonen efter hade jag gått upp 1,1 kg. Vad hände där liksom? Men men det är bara bita ihop. Tröståt igår. Jag borde inte ha gjort det men jag blev så less på allt. 
 
Träningsvärk i hela kroppen och så gör den så här mot mig. Då blir jag less! Men nya tag idag och försöka tänka mer positivt. Jag ska klara det här. Jag ska verkligen det denna gången. Det får ta den tid det tar. Det är inte mer med det!

Rapportering 21 maj (v2)

 
Målet är uppnått denna veckan med råge! Denna veckan har jag gått ner 1,1 kg och sammanlagt på 1½ vecka är 1,7 kg. Jag är helt klart nöjd. Målet är ju 0,7 i veckan så det är ju mer än målet =)
 
Ska bli spännande med nästa veckas vikt. Då det är bröllop på lördag och då lär man ju äta endel mat. Nu har jag och älsklingen bestämt oss att från och med 2 juni ska vi testa LCHF i två veckor. Jag är supertaggad inför detta. Tills dess ska vi trappa ner på kolhydraterna så det inte blir en jättechock. Så sen kommer jag vara inställd att träningen kommer bli jobbigare under en månads tid. Men det är det värt om det är en livsstil som skulle passa oss. Det tror jag nästan det är. Jag är ju inte mycket för att äta hela tiden. Med LCHF ska du ju bara behöva äta 3 mål om dagen om du äter rätt. Kanske nåt mellanmål då och då.
 
Så nu läser jag det jag kan komma över på nätet. Jag läser läser och läser. Tittar på de filmer jag hittar om det och ja måste ju säga att det verkar vara rena mirakelkuren. Frågan är vad som är fel för allt verkar så bra. Det har man ju lärt sig att när något verkar vara för bra för att va sant då är det de oftast. Men det återstår att se vad baksidan med LCHF är. 

FEL VIKT

Det blev fel vikt förra tisdagen. Tittade biggest loosertråden jag är med i och det var ju 104,1 jag vägde förra tisdagen.. så lägger in korrigeringen här =)
 
Så förra veckan klarade jag precis mitt mål. Men då startvikten var på lördagen så tycker jag det var helt okej med 0,6 kg på 3 dagar. 

Mina målvikter

 
Jag har bestämt mig för att försöka gå ner 0,7 kg varje vecka. Så jag har gjort upp ett schema bara för att jag ska kunna hålla koll så att det går som jag planerat för. Än så länge håller jag mig på banan en i helgen är det bröllop och helgen efter där åker vi till Finland så då blir det en utmaning.
 
Denna dagen har jag failat och ätit lite hönökakka och lite kakor. Men jag valde det med noga övervägande. Men det var inte speciellt gott faktiskt. Då tycker jag nog LCHF maten har vart godare. Särskilt älsklingens fläskfilegryta han gjorde igår!

-1,3 kg

Ställde mig på vågen imorse. 1,3 kg sen i lördags. Det tycker jag ändå är helt okej då jag inte tänkt på maten något nämnvärt och tränat 2 gånger under veckan plus vart på en 6,5 km lång promenad. 
 
Gårdagens pass var JOBBIGT. Shit säger jag bara. Men riktigt skoj var det och idag känns det verkligen att jag äger ett par armar och en rygg. Hemsk träningsvärk har jag men det är skönt att veta att man kämpade på bra. Ska se om jag och barnen kan ge oss ut på en promenad sen. Det kommer ju inte bli lika effektivt som om jag skulle gå själv och inte lika långt. Men det är ju bättre än inget i alla fall =) Nikki får väl åka vagn antar jag och Nora får kanske ta sin balanscykel.
 
Blir till att göra iordning oss direkt när lusten fortfarande finns =)

Att det ska va så svårt att hålla sig borta!

Jag blir så sur på mig själv. Jag var hungrig. Det var dags för mellanmål. Gissa vad jag äter. Jo Hönökaka. Jag är nog beroende av det för kan inte stå emot att äta det när vi har det hemma och problemet är att det är det enda brödet som Nikki äter. Så vad ska man göra? Jag måste lära mig att stå emot så är det bara.
 
Inte nog med det. Jag blev inte riktigt mätt så åt lite godis på det med. Hur dum får man bli.  Det är inte ens gott ju. Jag blir trött på mig själv. Som tur så ska jag in och träna ikväll. Ska snart in och göra mellanmål. Jag får väl äta min lunch då som jag inte gjort än tack vare mitt dumma val till mellanmål.
 
Men eftermiddagens mellanmål som i alla fall kommer serveras till barnen det ska bli vattenmelon. Vi ska ha picknick på studsmattan. Det ska bli mysigt i alla fall. Jag får försöka tänka bort dagens missöde och försöka lära mig stå emot.
 
Jag är lite sugen på LCHF faktiskt. Så många säger att sötsuget försvinner och det skulle vara så enormt underbart om det är så. Det kan dessutom inte skada att testa två månader och gillar man det fortsätter man gillar man det inte slutar man. Svårare än så behöver det ju inte bli!

Nu är jag tillbaka!

Usch vad jag skäms över mig själv. Jag släppte allt och lät mig fortsätta med dåliga vanor och ovanor. Vikten har bara tickat uppåt under hela denna tiden så nu väger jag betydligt mer än sist.
Maxvikten jag någonsin har vägt har ökat med mer än 10kg. Det är skrämmande. Jag skäms. Jag är arg på mig själv. Jag är besviken på mig själv. 
 
Men jag har i alla fall insett att såhär kan jag inte hålla på. Det mår varken jag, barnen eller älsklingen bra av. Så igår skaffade jag mig ett gymkort. Dyrt var det men nu ska jag banne mig skärpa mig. Jag mår ju inte bra av att ha det så här och inte ökar det mina jobbchanser heller att se ut som en stor valross. 
 
Målet är att träna minst två gånger i veckan och att gå ner minst 25 kg till 14 maj 2014. Då är jag halvvägs. Jag ska alltså gå ner sammanlagt 50 kg nu. Helt sjukt. Vad har jag gjort med min kropp? 
 
Nästa vecka är det bröllop och helgen därpå är det kryssning till Finland. Men efter det så funderar jag starkt på att testa LCHF. Jag har inte hört någon som testat det säga att det är dåligt. Alla är positiva. Tills dess ska jag läsa, läsa och läsa så jag får fakta. Jag tror nog på de där. Det vore riktigt kul om det var en livsstil jag skulle vilja leva. Jag vill verkligen inte leva den osunda livsstil som jag gör nu. Aldrig. Jag mår verkligen inte bra av det!
 
För att inte falla dit igen som jag gjort flera gånger nu så ska jag se till att skriva skriva skriva. Vara helt öppen och helt ärlig. Blir jag sötsugen ska jag försöka skriva istället och lägga fokus på något annat!
 
Hjälp mig nu för nu är jag tillbaka!

RSS 2.0