En lite sämre vecka

Denna veckan visade vågen "endast" -0,6 kg. Det är inte riktigt vad jag är nöjd med. Vill ju ha minst -0,7 per vecka. Men har inte mått bra så det är säkerligen därför vågen inte rör sig så fort. Men efter två kanonbra veckor kan jag inte misströsta. Dessa sämre veckor kommer att komma. Då är det extra viktigt att hålla motivationen uppe. Jag har inte gjort någon vidare träning på två veckor heller och det påverkar ju också helt klart. Trots bara en liten viktnedgång så syns det ändå på kroppen. Jag krymper lite för varje vecka vilket känns helt fantastiskt!
 
Nu väntar jag dock på att kroppen kommer börja protestera snart. Då blir det att plocka fram träningen i kroppen igen. För det är det som kommer vara mitt verktyg. Bra mat och bra träning =)
 

Ny vecka med nya rutiner

 
Då var praktiken slut för denna sista gång. Nu blir det till att ha examensrapportskrivning under tre veckor. Så nu är det nya rutiner att få kläm på innan jobbet sätter igång. Jag skall göra mitt bästa för att få in mat och rörelse i vardagen. Men nu går jag ju inte till skrivaren sjuhundraelva gånger på en dag så den där gratismotionen är ju inte med mig. Det är lite synd. Men jag får göra mitt bästa här hemma, samt stå emot alla frestelser. Det är det som är det svåraste. Men jag får använda mig av mitt bästa verktyg. DATORN!
 
Det är kul att se grafer som går neråt. Så jag måste ju kämpa för att då dem att fortsätta neråt. -3,5 kg på två veckor det är underbart! Det vore nästan för bra att vara under 85 kg nästa vecka, när jag haft två så bra veckor. Men omöjligt är det inte. Ska bli en spännande vecka att se vad som händer =)

19 april, söndag 2:a veckan

Träningen denna veckan har legat på is. Jag har inte haft ork för träning. Pollen tar död på mig känns det som. Motivationen va väldigt låg då jag fick en rejäl dip förra söndagen på vikten. Trots bra mat och bra träning så sa vikten bara slurp och vågen visade +0,9 kg. Två dagar innan visade dessutom vikten +0,5 kg. Det var hårt. Det kändes som ett misslyckande men jag valde att försöka lägga detta bakom mig för viktmässigt hade jag ju ändå gått ner 1,8 kg första veckan och det var ju helt fantastiskt bra.
 
Som tur var tog jag kort på lördagen som jag jämförde med hur jag såg ut på måndagen innan alltså bara 6 dagar och det var ju en fantastisk skillnad. Så jag tänkte för mig själv att låt träningen va och fokusera på maten. Detta har jag gjort denna veckan och vågen visade -1,4 kg i morse, sedan i måndags. Så det har funkat med en vecka utan någon direkt träning. Jag har tagit promenader till Länsstyrelsen från jobbet de dagar det har varit möjligt och en dag tog jag promenad till o från dagis istället för bilen för barnen ville cykla. 
 
Igår gick jag upp tidigt och tänkte ge mig ut o cykla... efter 45 min pumpande gav jag upp och idag har jag köpt nya ventiler till cykeln så nu hoppas jag att jag ska kunna få i lite luft.
 
Nu springer klockan iväg och det blir dags att åka till dansen! Ha en fin söndag allihop!
 
Måndag start vecka 1                      Lördag vecka 1                       Idag, söndag v 2
 

6 dagars förändring

 Första bilden tog jag i måndags innan första träningspasset. Andra bilden är tagen precis nu. Lite skillnad är det i alla fall. Nöjd över dessa 6 dagar som har passerat! Träningen har gått bra maten har gått klockrent! Jag ät så himla nöjd. Nu ska vi kämpa mot målvikten. 51 veckor kvar snart..haha.... men vikten fick en liten dipp uppåt i går men det var bara väntat. Neråt idag igen. Sammanlagd viktnedgång på dessa 6 dagar är i alla fall 2 kg. 1,3 kg över målet. Mycket har varit vätska såklart men det är skönt att få lite marginal när vikten vill hamna på en platå.
 
Nästa gång jag hamnar på en platå skall jag träna ännu hårdare. Det måste jag försöka komma ihåg. Det är bara så jag tror jag kan komma ur platån. 
 
Nu blir det snart kvällsmat och sen skall miniskrutt titta på gladiatorerna. Nora som är galen i det får dock inte göra det för hon har inte städat klart i sitt rum.... vart på henne hela dagen men nejdå.. 

Det går med raketfart!

 
Tänk om viktnedgången kunde ha denna kruvan hela vägen igenom. Det hade varit underbart då hade jag snart varit i mål. Men jag är glad för det jag gått ner denna veckan. Är ju mestadels vatten det vet jag med, men det sporrar en att bli ännu bättre ju. Jag kommer låta målet ligga kvar hela vägen för jag vet att går jag inte över den gröna linjen...borde kanske göra den röd... aja.. så är jag i mål senast vecka 15 nästa år. Det sporrar mig till tusen. Jag vet att jag kan klara det. Det svåra blir INGA frestelser. Det funkar fint nu när man jobbar och är hemma. Det svåra är när man är borta. Särkskilt på semestern sen. Men vill jag tillräckligt mycket så går det. Det är bara viljan som sätter gränserna. 
 
Vissa har det lättare och behöver inte vilja lika mycket medan andra måste vilja så in i bomben mycket. Jag vill och jag ska vilja hela vägen till mål. Pepp! pepp! pepp!

Planer smids

 
 
Jag blev så sur på mig själv när jag ställde mig på vågen förut idag. Så nu har jag förberett. Jag har gjort ett träningsschema för veckan, jag har fixat målvikter för ett helt år framöver. För när jag satt och grejade med det så insåg jag att om jag håller den takten jag vill så är jag i mål om exakt ett år. Det är inte lång tid men samtidigt så himlans lång tid.
 
Jag tog tag i träningen direkt och ställde mig på wiit. Både jag och barnen tränade i (enligt Wii) 34 minuter effektiv träning. Genomsvettiga var vi och det var skönt med en dusch efteråt. Nora ville egentigen dansa Zumba så det ska vi göra imorgon istället.
 
Kvällsmaten blev ingen bra mat, men när det gäller maten blir det hårda tag från och med imorgon. Träningen är gjord för idag och nu ska jag försöka hålla min planering för veckan. Dags att ta fram målet i sikte tror jag. Jag kan bara jag vill det tillräckligt mycket. Vem vinner? Jag eller hjärnans sockerberoende?

Nu blir jag trött på mig själv!

Från att varit duktig och hållt mig på banan till att släppa allt. Så nu blir det att ta tag i kragen och köra ett redigt rejs! Nu är jag trött på att vi klumpig och tjock. Inte blir det bättre av att jag slarvar.
 
Vågen visar ett ex antal kilo plus men inte över min magiska gräns som jag lovat mig själv att inte gå över mer. Men den ligger oroväckande nära. 
 
Nya tag idag hade jag tänkt men efter lunchen fick jag så vrålont i magen att jag gav vika för trycket och testade om det blev bättre med klohydrater. Men mitt osmarta jag tog till det första hjärnan tänkte på. Godis. Så illa dumt! Så jättedumt! 
 
Men bara för det har jag bokat in träning tre dagar denna veckan. Torsdag, lördag och söndag. Jag funderar även lite på onsdag. Men vi får se lite. Nu jävlar måste det bli ändring på detta. Jag kan inte slöa. Hade jag vart lika strikt och motiverad som jag var första halvåret hade jag varit i mål nu. Jag blir så arg och irriterad på mig själv. Men visst tycker jag att det var bra att jag stannat upp så hjärnan fått hänga med men det är ju himlans svårt att komma på banan igen.
 
Nu ska jag! Denna gången tar vi ett djupt andetag och fokuserar!

RSS 2.0